Forum     Nyheter

Forum

Varför gillar du dota? *tävling*
Alex Spelansvarig
10 nov 2011   #0
?


Nu kör vi igång en lite större dota tävling här på Playstar!

Vi vill att ni berättar lite om er själva som person och eran historia varför/hur ni började spela Dota/HoN/LoL.

Playstars administratörer kommer att välja ut ett par vinnare som kommer få varsin nyckel!

(Ni ska alltså skriva detta i en kommentar här i tävlingen)


Vill ni deltaga i våran andra dota 2 tävling så kan ni göra det genom att gilla våran sida på facebook
https://www.facebook.com/pages/Playstar/121829734552285

Uppdatering 16/11
Idag har ytterligare fem glada gamers vunnit keys!
Fyra stycken i denna tävling, och tre stycken genom Facebook tävlingen.

Uppdatering 18/11
Idag har ytterligare två glada gamers vunnit keys!

Uppdatering 19/11
Idag har ytterligare sju glada gamers vunnit keys!
Två stycken i Facebook tävlingen.

Uppdatering 22/11
Idag har ytterligare sju glada gamers vunnit keys!
Sju stycken i Facebook tävlingen.

Uppdatering 23/11
Idag har ytterligare två glada gamers vunnit keys!
två stycken i Facebook tävlingen.

Dock är det inte slut än, båda tävlingarna fortsätter!
0 poäng  
Jonkey Föreningsmedlem
12 nov 2011   #141
Jag kommer ihåg första gången jag spelade DotA. Det var ca. 4 år sen. Min kompis hade spelat det en hel del innan fast han hade slutat eftersom det inte var någon annan han kände som spelade DotA. Sen visade han mig och några andra klasskompisar efter att vi hade tröttnat på alla fps-spel och vanliga stategi-spel.
Jag kommer ihåg att jag spelade Mortred första gången (jag var helt värdelös).
Men det var något speciellt med DotA, något man inte känt förr...man fastnade i lagandan man hade och man ville bara spela ett game till efter det andra (även ifall man sög så sjukt hårt i början). Men man ville ändå spela mer för att bli bättre, lära sig allt för att kunna göra snyggare jukes, dodges och kills.
Men det som man gjorde efter skolan vid datorn det glömde man inte bort, utan det snackade man hela tiden om i skolan dagarna efter. Och det gör jag fortfarande med han som introducerade DotA för mig. DotA blir inte något man gör på fritiden, det blir lite av sin livsstil. Jag skulle gärna vilja testa DotA 2 för att slippa allt strul med dc och att bli ännu bättre på DotA. Och framför allt se ifall DotA 2 har lika bra känsla som DotA då man bara kan längtar efter att få spela ett game till...
0 Poäng  
l3obban Föreningsmedlem
12 nov 2011   #142
Tja, Bobban Bobbansson här! Jag har suttit och läst vad alla andra har skrivit och måste tyvärr erkänna att det finns några likvärdiga vinnare därute. Dom flesta började dock spela för bara några år sedan och i mina ögon kan dom inte riktigt förstå utvecklingen som DotA har haft. Jag har spelat sedan "Old School DotA" då man alltid gick två i mid, det fanns inga sideshops och cranium basher stackade. Jag spelade HoN-betan med en nyckel jag fick av er, dock fastnade jag inte för det. Började dock spela LoL och har i dagens läge varit med i ett flertal turneringar och tävlingar. För mig har inte DotA bara varit ett spel utan en livsstil då jag spelat de med mina bröder och kompisar sedan urminnes tid. Det som jag saknar när jag spelar LoL är alla DotA-gubbar. Man blir så sjukt nostalgisk när man tänker på Axe, Clinkz, Enchantress osv. Jag vill fortsätta vara en del av DotA-utvecklingen och kanske dyker upp i Örebro idag.
0 Poäng  
Armino Föreningsmedlem
12 nov 2011   #143
HoN samt DotA är något som blir jävligt spännande i senare stadie. För cs som jag lirat i 10 år så har jag märkt att man absolut inte kan få ut de speciella känslor som HoN-Dota serierna kan förmedla, en känsla som gör att man börjar lé när man trappar sin m8, att man börjar skrika när man får quadkill, att man börjar gråta när man har 1 / 10 i stats mot noobs. HoN är kul, DotA är kul och DotA 2 lär ju vara kul också.

Jag hoppas innerligt att jag får en key där jag kan utnyttja den maximalt och kunna se prons N cons med DotA 2. Skall man köpa det lr skall man köpa något annat :)

Visst jag överdrev lite med känslorna där uppe, men det var enbart för att ni skulle ha en liten kul grej att läsa om :)

Nu blirre fan bf3 med ryssarna " Get Load OF This U AzzH0lez "

MVH Armino
0 Poäng  
oliver98 Föreningsmedlem
12 nov 2011   #144
Hellojsan! härlig kille här på 17 som gör mkt på min fritid förutom datorn, tex idrottar o är med min flickvän. Har spelat wc3 från starten o älska green TD, men när några kompisar visade mig mapen -dota belv ja som besatt av de. Varit med o deltagit i en del små tävlingar där vi kommit på bra placeringar. Efteråt har ja spelat en del HoN o LoL. Men inget slår orginalet sjävl, -dota. För n tid sedan fick ja reda på att jag har en cancertumör i mitt huvud vilket påverkar min kontroll över kroppen (Känsel,balans m.m) Då jag bara ligger o vänrat på mitt besked om operation, underlättar spelandet en stor del eftersom ja då tänker på annat, dota 2 skulle nu sitta fint, med tanke på allt som hänt i mitt liv under väldigt kort tid :( Älskar denna typ av spell o kmr alltid att vara en true -dota player, peace alla som läser detta o ha de bra! :D
0 Poäng  
pookyy Föreningsmedlem
12 nov 2011   #145
Jag började spela HoN när jag fick en closed beta invite, tyckte då spelet sög och hatade det något otroligt. Men började smått spela med kompisarna och se på mig nu. En nörd som försöker skriva en historia för att få en invite till dota2. :(
0 Poäng  
oggy730 Föreningsmedlem
12 nov 2011   #146
Hej!
Ett av mina första spel var WC3 och spelade mestadels lite custom maps. Min kusin samt mina äldre kompisar började få mig bli intresserad av DOTA. Jag spelade det aktivt med mina kompisar och började spela dota-league. Dota är helt klart en stor del av min uppväxt. Alla mina kompisar är riktigt taggad inför Dota 2. Tre av mina kompisar har redan spelet och jag vill väldigt gärna kunna spela Dota 2 tillsammans med alla polare igen. Det hade varit riktigt kul sitta och lira Dota 2 med alla polarna.

Lycka till alla! :)
0 Poäng  
joceninja Föreningsmedlem
12 nov 2011   #147
Hej! Jag är 19 år blivande högskole student, jag har alltid spelat dota och HON (testat LoL lite) sedan ca. 2002 varit aktiv i E-sport scenen också en hel del inom CS 1.6, DOTA/HON och SC:BW eller ja SC2 nu har åkit till Birdie lanet dessutom varje år sedan 2003 och varit med i dota turneringarna och kommit top 10 en hel del gånger. Man saknar de gammla goda dagarna med dota och polarna och jag har aldrig gillat HON specielt mycket men det slår dock dota bara pga. att det är för utdaterat det är ju nästan samma grafik som i Diablo 2 det funkar inte längre helt enkelt... Det enda som jag kan säga som är bättre i dota är nog hastiheten i spelet med HON är att fog of war är SÅ JÄVLA mycket bättre vet inte hur många gånger man lackat ur pga. det i HON men i dota är den perfekt och så självklart kompisarna eftersom en del av dem stanna med dota och en del HON D;

Vänliga hälsningar Jonas
0 Poäng  
WisheN Föreningsmedlem
12 nov 2011   #148
Jag började lira dota med ett gäng polare runt 2006 tiden. När "Vi sitter här i venten och spelar dota" låten var som störst :P Jag har sen dess alltid varit intresserad av Dota genren. Riktigt roligt och har varit rätt så högt upp HoN och Dota-League. Är sjukt intresserad av Dota 2 och vill så gärna testa det. Ser sjukt bra ut och saknar Dota hjältarna =)
0 Poäng  
tywald Föreningsmedlem
12 nov 2011   #149
Tjena! Paul heter jag! Och är 22 år och pluggar just nu fysik på komvux. Jag började testa DotA nån gång under 2006 fast jag tyckte att det var komplicerat och inte såg så kul ut jämfört med det andra man körde (TD, enfos mfl) men det var under vintern 2009 som jag fick höra från en kompis om HoN och kom in i betan och fastnade för det (satt uppe hela natten där innan jul och det var bara en sån underbar känsla att sitta och spela det på julnätterna!)


Jag visste inte hur competitive DotA genren var förrän man verkligen satt inne i det, och nu är man så taggad för dota2 att man trycker F5 på sin email typ hela dagen för att se om man fått en betainvite! Efter dessa 2 år med HoN har man som många andra blivit besviken på hur S2 har gjort med HoN som det ser ut idag. Jag längtar efter dota2, och skulle bli så glad om man kunde vinna en betakey!
0 Poäng  
lololainen Föreningsmedlem
12 nov 2011   #150
Tjenare!

Sitter här dag in och dag ut och refreshar min spammöverfyllda mail. Nu kom en ny möjlighet och denna är riktigt bra. Varför ska jag ha en dota 2 nyckel? Jovisst sörrni! Jag är en riktig gamer och sedan jag fick HoN nyckel härifrån för ett riktigt bra tag sen har jag bara väntat på dota2(även fast HoN är underhållande). Dota, vilket underbart spel. Känslan, ryssarna och underbart gästvänliga Roshan.

Jag vill tillbaka till minnena man har av när folk zergade omkring som tokar och lekte 1-man-army över hela mapen. Då man kunde bli ägd 5v1 av sin ärkerival inom gaming. Kommer fortfarande ihåg min kära razor när dota va i beta stadie å jag frenzyade me 100% attack speed. Vilken känsla att komma tillbaka till alla kära heronamn. Pugna, Pudge, Mortred å den lilla jäveln Naix.

Nu sitter jag här och ska börja plugga i Januari. Det ger en perfekt lucka för att kunna träna dota och komma ett snäpp före kompisarna, som man alltid vill vara. Försökte dra igång en match med polarna häromdan och döpte såklart gamet till "Sattar" efter en gammal gymnasielärare, jävlar va ful grafik det va. Nu vill jag ha snyggare grafik, en spelrush som man hade då man va 8 och spelade age of empires för första gången och den där riktigt balla känslan av äntligen, nu spelar jag äntligen dota 2. Ni gjorde mig otroligt lycklig med HoN key och hoppas att ni håller samma standard denna gång.

Håll humöret uppe och whina aldrig på dina medspelare!
Mvh Lololainen
0 Poäng  
jontewaller Föreningsmedlem
12 nov 2011   #151
I keep this short!

Jag avgudar Dota och det är i min mening det bästa tävlings inriktade spelet där ute!
Det som är lite värdelöst är förståss public games med leavers..

Hon är nice och allt men det är inte "Dota" ;S
Därför ända sedan Dota 2's annonserades har jag hypat, längtat, väntat, zzzz, etc...

Vill bara spela nu, hoppas på en beta key skulle göra allt för mig.
Desutom är jag bra på att ge Feedback, vilket jag anser att de flesta som lirat dota borde ge lite tid åt:)

// Mort

Edit: Jag fick min HoN key här ifrån Playstar.se och ville bara säga tack!
0 Poäng  
1sac Föreningsmedlem
12 nov 2011   #152
Brorsan körde dota. Så började med dota rätt tidigt för min ålder och kunde aldrig sluta lira sen dess. Började med hon för att alla andra gjorde det men har sakant dotan som fan och nu har den äntligen kommit!:)
0 Poäng  
matruder Föreningsmedlem
12 nov 2011   #153
Tjena

Är en gammal gamer som lirat WCI, WCII, WCIII och sen SC. Testade sen Dota modden till WCIII
och fastnade i den speltypen, lirade dota ca 2år innan HoN closed beta, sen HoN för hela slanten.
Vore otroligt juste att få testa Dota2 betan.

Tack och bock!
0 Poäng  
stary Föreningsmedlem
12 nov 2011   #154
Testade DotA för första gången på ett LAN runt 2004, men alla jag spelade med var så mycket bättre än mig så jag fick bara spela support. Nu har jag kört HoN sen betan kom och väntar ivrigt på att få sätta tänderna i DotA2 för att få lite försprång inför spelsläppet och då tvinga mina gamla kompisar att spela support.

:oD
0 Poäng  
Chewiee Föreningsmedlem
12 nov 2011   #155
Hejsan!

Jag är en kille på 21 år som älskar allt som rör ämnet socialt i detta liv. Det startade med skola samt massor av fotboll och handboll. Sedan ökade idrottandet betydligt till ca. 10 pass/vecka eftersom jag älskade att umgås med vänner etc. Efter ett tag lärde jag mig använda dator på riktigt och upptäckte snart ett spel vid namn Dota. Detta började jag lira 2006 och det blev snabbt något som växte eftersom man är Tvungen till att verkligen spela ett lagspel för att uppnå en vinst. Efter en seriös Dota-period, släpptes HoN (Heroes of Newerth) och jag prövade. Sedan releasen har jag lirat mellan 1800-1900 rating och tyckt HoN vart grymt på alla plan. Det jag letar efter nu är en uppgradering och Dota 2 passar perfekt. Nostalgi på hög nivå!! Dota 2 kommer ta mig tillbaka till alla klassiska minnen och heroes sköna animeringar. Jag och mina vänner ska ta detta spel till en helt ny nivå.
0 Poäng  
frasvafflor Föreningsmedlem
12 nov 2011   #156
För att vara ärlig så fastnade jag inte för DotA så tidigt. Mina polare spelade alltid wc3 på lan och jag var sämst och förlorade alltid. Det var oftast towerdefence som spelades. Sedan kom en polare in på DotA och eftersom jag gillade wow och så, så tyckte jag det var roligare att bara ha kontroll över en hjälte. Började spela lite DotA och märkte snabbt hur dålig jag var, så jag slutade efter ett tag. Sedan fick jag en invite till HoN. Där började min kärlek till MOBA spelen på riktigt. Efter HoN-release gick jag tillbaka till vanliga DotA istället för att köpa HoN. Men nu under senare tid när DotA är rätt så dött håller jag mig mest till HoN och LoL. När Dota 2 släpps kommer jag att spela dota 2 och inte lol eller hon. Det är något som redan är klart. Jag är glad att allt drar sig tillbaka till rötterna igen.
0 Poäng  
Emajlio Föreningsmedlem
13 nov 2011   #157
Emil, 21.

Började spela DOTA efter flertalet kompisar tvingade mig, hade länge spelat SC:BW och följde det intensivt. Spelade DOTA ett tag tills mina polare slutade spela. Nu för tiden följer/spelar jag både LoL, HoN och SC2. Har tröttnat mycket på HoN nu och hoppas DOTA2 blir en klar förbättring. Har stora förväntningar och har även hört mycket gott om DOTA2. Älskar e-sport och hoppas även detta spelet följer LoL och blir stort även på turnerningar. Vilket jag tycker HoN inte lyckats med, för få lag och lite pengar i turneringar.
0 Poäng  
rkslaktarn Föreningsmedlem
13 nov 2011   #158
Tjenare , är en kille på 17 år och går på gymnasiet jusst nu! Iaf , började med HoN på betan och har fortsatt sedan dess , spelar även LoL aktivt när jag känner för lite pauser från HoN. Har taggat DotA2 sen jag hörde om att icefrog / Valve skulle göra det. Har försökt få tag på Beta keys på alla möjliga sätt men inte lyckats! Hoppas det går bättre här! Vore evigt tacksam om jag fick en key! Allt från mig! Lycka till alla! ;)
0 Poäng  
SirAndy Föreningsmedlem
13 nov 2011   #159
Hejsan! Kille på 18 år som just nu pluggar på universitetet i Kalmar! på fritiden så lägger jag gärna min tid på bland annat HON, då jag tycker att det är ett störtskönt spel att lira, Dota 2 därimot har varigt väldigt hypat och jag håller verkligen med... det ser jätte bra ut.
Jag började lira Dota då någon i min klass visade mig det i gymnasiet, därefter blev det dota varje lunch rast tills HoN kom ut.Jag har sedan spelat HoN sedan closed Beta och är inte sugen på att sluta spela inom MOBA genren, men ett nytt spel skulle inte sitta helt fel. jag är vldigt intresserad av hur de kommer göra med det stora spelarantalet och hur servrarna kommer att hålla och jag ger gärna respons på vad jag själv tycker osv.

Lycka till allihopa!
MVH // Andreas.B
0 Poäng  
free Föreningsmedlem
13 nov 2011   #160
DotA-historien för denna kille på 23 år med Stockholmsrötter börjar inte med, som man kanske kan tro, Warcraft III. Jag var betydligt mer förtjust i systerspelet Starcraft. Jag försökte mig på Warcraft III flera gånger, då alla mina kompisar spelade det och ingen spelade Starcraft. Men jag tyckte det var för tråkigt och lyckades aldrig orka bli bra på det. Under den här tiden var jag mycket aktiv på (världens kanske bästa?) community: Teamliquid.net. Det var också här jag för första gången kom i kontakt med DotA: i en tråd om WC III vs Starcraft där en medlem tipsade om modden för alla oss som inte tyckte om riktiga WCIII. Jag frågade en inbiten WC III-vän som sa att DotA var det värsta skit han rört vid. Jag lät mig dock inte nedslås utan stack iväg till närmaste Internetcafé för att undersöka denna mod. Efter mycket om och men lyckades jag komma in i ett -sdem game där valet till slut föll på Bloodseeker (som lät hur häftig som helst). Matchen inleddes med att jag stod i basen i 3 minuter medan jag funderade på hur fan man gjorde, innan jag sprang till midlanen utan några items. Givetvis fick man ta emot en hel del rage från han som redan var mid, men jag skulle inte låta mig nedslås: det här skulle jag vinna sönder. På något mirakulös sätt, och utan några last hits, lyckades jag bli lvl 6 och fick Ulti. Det här måste ju vara hur bra som helst tänkte jag och la den direkt på ett ranged creep. Ingenting hände. Jag väntade på cd:n (fortfarande inga last hits) och prövade igen. Ingenting. Lack som satan stängde jag ner spelet och gick hem medan jag svor att jag aldrig skulle spela DotA igen.

Det löftet kom dock att brytas några veckor senare när jag och några kompisar nattgibbade på samma Internetcafé. Efter att ha ledsnat på våra standardspel efter många timmars energidrycksmissbruk frågar en av mina kompisar om jag vill spela DotA mot honom (han såg antagligen en enkel seger och den tillfredsställande möjligheten att håna mig offentligt). Med det bristande omdömet som bara kommer av sömnbrist och baconchipsandedräkt godtog jag utmaningen. Matchmoden var -arem och vi skulle bekämpa varandra mid v mid. Han randomar Lina med ett hånfullt skratt medan jag randomar Magina. Efter att ha hämtat mig från skrattanfallet pga namnet (ni vet vad jag menar!) började matchen. Ganska snabbt började jag ana att Magina var en bra hero mot Lina. Detta mer än anade min kompis när han efter tio minuter ville sluta spela efter de bedrövliga siffrorna 0 kills, 12 deaths. Efter matchen, med svetten rinnandes nedför pannan, visste jag att jag måste spela Magina en gång till.

Denna "enda gång" blev till ca 2000 DotA matcher och 1500 HoN matcher (sedan early closed beta). Jag känner inte att det finns någon som helst anledning att avbryta traditionen när uppföljaren till spelet som startade allt nu finns tillgängligt (nåja...). Min historia och kärlek för spelet, samt tidigare beta erfarenheter (HoN och SC2 sedan early stages för att nämna de största på senare tid)gör att jag vore en lämplig betatestare.

Ett annat mycket avgörande skäl för mitt DotA 2-intresse är att både DotA och HoN har starka competitive scenes. Jag fullkomligt älskar att följa scenen dels för det rena underhållningsvärdet, dels för att själv kunna härma de allra bästa och på så sätt själv bli en bättre spelare. Jag är övertygad om att DotA 2 kommer ha den bästa competitive scenen av alla MOBA-games inom några år, vilket bara gör mig motiverad att sätta mig in i spelet så fort som möjligt.

Vidare tycker jag att den möjlighet till RIKTIG tävling som DotA erbjuder är oöverträffat av andra spel. Jag har förutom DotA även spelat SC1 och 2 på hyfsat hög nivå, men den allra mest givande upplevelsen är när jag och mina kompisar spelar DotA mot varandra i Inhouses och liknande (något som brukar styras upp med jämna mellanrum). Det finns enligt mig ingenting som slår upplevelsen i att känna sig som ett ett riktigt pro när man tryhardar tillsammans med 9 andra som verkligen spelar för att vinna. Detta är jag övertygad om att vi kommer att fortsätta med i DotA 2. Därför vore det mycket givande för mig att få ta del av spelet, och givetvis helst på ett så tidigt stadium som möjligt.

Ett sista skäl för att välja mig som betatestare är att jag då får en möjlighet att skaffa mig en liten edge mot mina kompisar, innan de hinner få en betanyckel själva. Att än en gång kunna gå 12/0 i mid mot han som spelade Lina för så många år sedan vore inte helt fel :>!

Mvh

Free
0 Poäng  
Logga in


Från forumet
Bannad nyss
Bannad? • Svar 5
Visningar 403 • Aktiv I förrgår, kl. 17:57
Jäkla kul o se folk inne
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 125 • Aktiv I förrgår, kl. 01:15
--
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 202 • Aktiv 10 maj, kl. 13:11
server nere?  
Public-servrarna • Svar 3
Visningar 303 • Aktiv 3 maj, kl. 21:38
blev bannad från goagubbar  
Bannad? • Svar 15
Visningar 865 • Aktiv 3 maj, kl. 21:36
Permban.  
Bannad? • Svar 13
Visningar 1143 • Aktiv 2 maj, kl. 18:40
jag blev bannade av nån idiot
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 448 • Aktiv 27 apr, kl. 09:24
Ban på grund utav nick?
Bannad? • Svar 2
Visningar 314 • Aktiv 19 apr, kl. 21:06
Vart precis p-bannad för aimbot/aimkey?
Bannad? • Svar 8
Visningar 478 • Aktiv 18 apr, kl. 09:40
LAwlzy
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 294 • Aktiv 15 apr, kl. 16:35

Playstars sponsorer
Bredband 2
Statsnät