Forum     Nyheter

Forum

Varför gillar du dota? *tävling*
Alex Spelansvarig
10 nov 2011   #0
?


Nu kör vi igång en lite större dota tävling här på Playstar!

Vi vill att ni berättar lite om er själva som person och eran historia varför/hur ni började spela Dota/HoN/LoL.

Playstars administratörer kommer att välja ut ett par vinnare som kommer få varsin nyckel!

(Ni ska alltså skriva detta i en kommentar här i tävlingen)


Vill ni deltaga i våran andra dota 2 tävling så kan ni göra det genom att gilla våran sida på facebook
https://www.facebook.com/pages/Playstar/121829734552285

Uppdatering 16/11
Idag har ytterligare fem glada gamers vunnit keys!
Fyra stycken i denna tävling, och tre stycken genom Facebook tävlingen.

Uppdatering 18/11
Idag har ytterligare två glada gamers vunnit keys!

Uppdatering 19/11
Idag har ytterligare sju glada gamers vunnit keys!
Två stycken i Facebook tävlingen.

Uppdatering 22/11
Idag har ytterligare sju glada gamers vunnit keys!
Sju stycken i Facebook tävlingen.

Uppdatering 23/11
Idag har ytterligare två glada gamers vunnit keys!
två stycken i Facebook tävlingen.

Dock är det inte slut än, båda tävlingarna fortsätter!
0 poäng  
Zaghnol Föreningsmedlem
20 nov 2011   #241
Jag började spela dota relativt snabbt efter att wc3-expansionen The Frozen Throne släpptes. Då var vi några vänner som spelade multiplayer-delen varje kväll. Men sen var det en av oss som hittade Defense of the Ancients och den kartan var så mycket roligare. Du hade mindre att hålla koll på så det gick att spela tillsammans på ett mer avslappnat sätt. Plus att man kunde spela med varandra istället för mot varandra, det var ju så mycket roligare! Nu på senare dagar så har jag inte hängt med lika mycket bland dessa Moba-spel (Multiplayer Online Battle Arena) så det sista spelet jag körde var Heroes av Newerth innan det blev betalspel(och sen Free-to-play igen:P). Nu har två av mina vänner fått tag på Dota2-nycklar och det vore så himla ballt att kunna sätta sig in i Dota igen. Det är fortfarande de hjältarna som jag kan i princip vet hur man spelar utantill. Har testat sätta mig in i League of Legends också men inte fastnat. Första intrycket från dota-tiden sitter kvar antar jag :)
Hoppas på en nyckel och tack för en bra sida!
0 Poäng  
henkstah Föreningsmedlem
20 nov 2011   #242
Tjenare!

Henrik heter jag, är 21 år gammal och läser till civilingenjör på Chalmers. Förutom plugget så spenderar jag en hel del tid framför datorn. Sen så har jag en flicka att ta hand om och polare att hetsa själen ur.

Första gången jag kom i kontakt med DOTA var för ungefär 6-7 år sedan, eller ja en mycket god vän övergav vårat CastleDefence och PokeMaul lirande till DOTAs fördel. Det var en tid när halva grejjen med lirandet var att få "last word" i countdownen innan gamet började, blir lite smått nostalgisk nu när man tänker efter :').

Hursomhelst, efter ett par nattgibb på det lokala internetcaféet så var man helt enkelt fast. Nu på senare tid har jag för det mesta spelat HoN och ser verkligen fram emot att DOTA2 ska släppas, det hade inte varit helt fel att komma hem efter plugget och redan idag koppla av med ett game DOTA2 =).

Tack för att du läste och möts vi inte på DOTA2 under betan, så gör vi det när spelet släpps ut!

/Henrik
0 Poäng  
jonatangust Föreningsmedlem
21 nov 2011   #243
Hej! Är en liten pojk på 17år som gillar att tävla, för skojs skull inte för att vinna. Började någon gång i 6;an att spela WC3 efter det att en polare från parrallell-klassen tipsat mig om att det var ett störtskönt strategispel. Efter att ha spelat igenom både roc och tft (storyn är riktigt bra) började jag spela custom på heltid, tog inte särskilt lång tid innan man hittade dota och vi (jag med polare) fastnade för hur originellt och kul det var. Senare kom både hon och lol, körde hon i betan och köpte det för att det var kul, med tiden tröttnade man dock på både spel och folk (jag är en "casual-spelare") för att alla spel blev likadana. Då "hittade" jag lol och det spelar jag fortfarande men är för tillfället ganska mätt på det med.
0 Poäng  
fxt Föreningsmedlem
21 nov 2011   #244
Jag började spela wc3, var mycket Hero Wars i princip bara hero wars, sedan vart jag introducerad till DOTA av några polare ;) Så jag gick över till att nöta dota i en stund... Sedan HON beta nötte jag men jag fastnade inte riktigt vid det. Därefter gick jag över till lite Garena Samt Darer och spelade lite men det är så jobbigt med matchmakingen så är sjukt sugen på att testa dota2 ;) Har hört av några från skolan att det är bra matchmaking och så!

Fett taggad på testa är jag! :D
0 Poäng  
nlk Föreningsmedlem
21 nov 2011   #245
DOTA för mig, är som ett oplanerat barn från en tonårskärlek. I mina ungdomsdagar så visste jag att det inte skulle vara bra för mig att skaffa en heltidssysselsättning som DOTA, men när frestelsen kom så var det för mycket för att säga nej. I studens hetta intalade jag mig själv envist att det nog inte skulle bli permanent, men vi vet alla det slutar.

Hur oönskat lilla barnet DOTA än var, så när det väl hade kommit, så var det lika älskat ändå. Det tar upp nästan all min lediga tid. Ibland skriker man åt det, ibland kan man inte låta bli att prata om hur mycket man älskar det. Man hatar det samtidigt som man älskar det mer än något annat. Ibland önskar man kunna bli av med det så man får tid till annat, men för länge sen har man accepterat att det kommer finnas här livet ut.

Nu står man här som 23 årig ungförälder vid dörren. Lilla DOTA har växt upp, och som stängninen av DotaLeague har DOTA flyttat hemifrån. Inte längre får man träffa sitt lilla barn varje kväll, den enda kontakten man kan få är igenom korta mobilsamtal över Battle.Net som oftast bryts på grund av dålig mottagning och dåliga förlorare.

Vad ska man bemöta denna föräldrarkris? Lägenheterna som ligger nära har redan lottats ut från Valve Fastigheter AB. Här står jag tomhänt, utan mitt stackars barn i armarna. Så många gånger som jag än önskar att jag lagt tiden på andra saker, så saknar jag min lilla DOTA, och vill bara spendera tiden om kvällarna med den än en gång. Nu när DOTA växt upp så kan man ju hoppas på vettiga diskutioner där man inte riskerar att tappa tråden ifall att någon av oss skulle få temporärt avbrott.

Här är alltså mitt brev till er, kära mäklare, släpp in mig i DOTAs liv än en gång!

MVH Orolig smådotaförälder.
0 Poäng  
kingpinn128 Föreningsmedlem
21 nov 2011   #246
tjenatjena, Jag började spela redan som liten, jag hade en bra uppväxt och var väldigt sportig av mig när jag var liten. jag började att spela Counter-strike 1.5 när jag "lånade" min brors konto och han blev ju fly förbannad. jag fick redan då upp intresset för "E-sport" vid den åldern. Jag själv började spela cs, och lirade r60 och sedan några smålan lite hit och dit, mitt spelande tog över mig själv och jag nötte och nötte för jag vela bli bäst! Det gav resultat och jag blev riktigt bra och har spelat mot dom största iconerna innom 1.6 scenen. Mitt intresse för cs blev mindre och mindre. Blev dött med turneringar och mycket fusk var inblandat i counter-strike, jag gick över att spela wow. Spelade från Tbc till början av cataclysm, Jag var väldigt framgångsrik i Wotlk då jag var bäst gearad på mina servrar i varje patch. Jag tröttnade på pve scenen och testade på pvp i World of warcraft, det var inte min grej! jag slutade ganska tidigt och då började jag med HoN. Jag blev nästan "förälskad" i spel stuket, att bara plöjja igenom allt och få den här kicken när du hör typ QUAD KILL, IMMORTAL osv. riktigt stor adrenalin kick. Ju fler vänner slutade spela HoN och det blev ganska tråkigt att sitta och spela Solo, jag gick ner en hel del i mmr och helt enkelt tappad intresse. Nu spelar jag bara på skoj och vill verkligen spela DOTA 2. Har väntat sedan jag fick höra att det kommer ett nytt dota och ser fram imot ett till spel i detta stuk! Det var en liten berättelse om mitt liv och uppfattning om gaming världen. MvH Rasmus Hedman!
0 Poäng  
gizze11 Föreningsmedlem
21 nov 2011   #247
Spelade hamatchi Dota med polarna på inet. Var också en populär och rolig självklarhet på garagelanen. Ersatte Dota med LoL i väntan på Dota 2. Skulle vara härligt med en betanyckel så man kan lira spelet med polarna igen. Några av dom har redan fått nyckel från valve så ligger redan efter :(

Tack på förhand, hoppas playstar blir lite mer aktivt igen som förr i tiden.

Peace
0 Poäng  
zinegate Föreningsmedlem
21 nov 2011   #248
DotA och HoN är bland få spel jag verkligen fastnat för men nu så har ju tyvärr S2 förstårt spelet med att släppa inte free2play och läggar ner allt för mycket tid på nya gubbar en att göra en stabil server vilket bara leder till att man mer och mer vill börja spela dotA 2 då det ser riktigt snyggt och välgjort ut. Skulle vara härligt att få låna lite variation från HoN och LoL så det vore guld om man kunde få en dotA 2 nyckel, skulle lätta en anning på högskole studierna.
0 Poäng  
Rassefrasse Föreningsmedlem
21 nov 2011   #249
Började min resa när jag för ~6 år sedan började spela DOTA i gamla goda WC3. Brodern min hade precis hittat vad han sa var det tuffaste gamet någonsin. Inte riktigt övertygad om att något kunde vara roligare än Footmen Frenzy och Sheep Tag provade jag att spela lite DOTA för första gången. Ärligt talat tyckte jag att det var bland det sämsta jag spelat. Kanske var jag för ung för att uppskatta charmen bakom spelet, kanske var det inte roligare än Sheep Tag.

Hur som helst började jag att vänja mig vid att lira DOTA när jag nötte -apem efter -apem och utan undantag pickade carry. "Wards?" - vad är det?
Sakta men säkert började jag att spela mer och mer DOTA fram tills dess att jag var rätt duktig och helt plötsligt befann mig i ligor som VIP Dota league, Swedish Dota League osv.

Jag hade sedan turen att bli invitad till HoN-betan av en klasskompis under gymnasietiden. Vi hade tidigare varit DOTA-rivaler och övergången till HoN kändes mycket naturlig. Genast började vi kriga om högst PSR och bäst KD-ratio (en kamp som ofta utspelade sig på de väldigt uppskattade PLAYSTAR-servrarna).

En hel del tid lades ner på HoN för min del och jag nådde nästan den absoluta toppen (~1950 PSR och ~1950 MMR med ~63% win). Mitt lag blev castade flertalet gånger och vi slog nästan alla välkända lag som Online Kingdom, Druidz Qpad, TS-Gaming.
Mitt lag tappade dock en hel del momentum när World Of Warcraft Cataclysm släpptes och vi förlorade två av våra nyckelspelare till The Dark Side. I och med det slutade jag allteftersom att spela Heroes of Newerth också.

Numera spelar jag inte särskilt mycket, då jag inte har något spel att verkligen sätta tänderna i. Har letat efter en DOTA-beta i ett bra tag nu i och med att större delen av min "gaming-karriär" varit präglad av just DOTA och HoN.

En liten sidonotering: Väldigt, väldigt kul att läsa alla andras historier.
0 Poäng  
krokodilkai Föreningsmedlem
21 nov 2011   #250
tjahej, Jag är en glad liten gymnasie elev på 17 år spelar gör jag ofta, även när går ,alltid mobil i hand eller sittandes framför datorn så finns spel i mina ögon som glöder som satan, dagen då dota 2 sågs av mig så var det som att hitta sin drömtjej jag blev pirrig i magen för jag har älskat dota,HoN sen det var utkommet, jag lirar cirka 5 timmar per dag minst då att välja spel framför annat alltid slutar i vinst Tack för mig jag har rimmat klart det var kul men nu är sagan slut.

/mvh kai nikumaa "steam: kiminik93" ;)

BTW vill jag byta från hon till dota2 pga av den dåliga community HoN har.
0 Poäng  
Ekke94 Föreningsmedlem
21 nov 2011   #251
Erik, 17. Det hela började när mina, ett år äldre, kompisar, en gång i juni för säkert fem, sex år sedan, ringde upp mig och sa: "Nu ska vi lära dig spela Dota!". Jag blev då indragen i ett skypesamtal och fick ladda ner något typ av "LAN, fast online" -program, tror det var Hamachi. Jag hade aldrig spelat eller hört talas om Dota förut, men jag hade WcIII. Efter veckor av övning med bottar började jag lära mig och under ett par år spelade jag sedan Dota på Battle.net och blev riktigt duktig för att vara "amatör". Sedan släpptes HoN-beta nycklar från den här hemsidan. Vilket jag och några kompisar nappade på och skaffade. Sedan dess har jag spelat HoN, mer eller mindre aktivt. Vi var ett grymt gäng som spelade och det gick riktigt bra för oss. När sedan det blev gratis för att spela tröttnade vi och gick tillbaka till Dota. Vi insåg då att det inte fanns något bättre än orginalet, ett underbart spel som helt ärligt varit det enda spel jag varit riktigt duktig på! När jag fick höra att Dota 2 skulle komma blev jag hysterisk och kunde inte tänka på annat. Förtillfället hinner jag inte med att spela Dota, så jag bara väntar tills Dota 2 släppts och den här möjligheten vore fantastisk, då det verkligen är mitt favoritspel nummer 1 som det handlar om.
Tack på förhand
0 Poäng  
Mashmed Föreningsmedlem
21 nov 2011   #252
Det var en solig höstdag i september(har egentligen ingen aning om när det var). En kompis frågade om jag ville med på lan, folkskygg som jag är var jag lite tveksam till det då jag aldrig hade träffat han som vi skulle lana hos. Det faktum att min dator knappt kunde köra cs gjordeinte saken bättre då den inte ens hade openGL. Till slut vågar jag mig ut ur min håla och tar mig till denna kompisen där jag fick låna hans mosters dator. Jag hade förväntat mig cs på lanet men det visade sig att vi skulle testa ett nytt coolt spel, Warcraft 3, jag tror nog inte någon av oss hade någon vidare erfarenhet av det men det var grymt kul även om dwarfen snipern var op eftersom "VAR I HELVETE ÄR DU JÄVLA SKIT HERO OP BAJS, MAN FÅR INTE KÖRA DEN HERON LÄNGRE" Vi hade väl dom mest o-optimerade buildsen i hela världen men vi hade skoj.

Fast-forward 1-3 år vi har nu spelat dota mer eller mindre enbart dom senaste åren och vi är fortfarande sjukt dåliga jämfört med vad vi borde vara egentligen. Men vi har kul och det är det som spelar roll.

Vi slutar mer eller mindre spela, HoN kommer ut och vi spelar tills det kostar pengar, HoN blir gratis igen vi börjar spela och har kul igen, Dota 2 annonseras och det ser så sjukt jävla snyggt ut och det är "vårat" gamla spel, alla blir taggade och nu skriver jag denna posten:)
0 Poäng  
kissimurra Föreningsmedlem
21 nov 2011   #253

0 Poäng  
Isorill Föreningsmedlem
21 nov 2011   #254
Tja. Jag började med Dota för ca 6 år sedan när jag köpte mitt första WC3 och började lira lite smått online och hittade då givet Dota som man lirade mycket. Efter ca 1 år började det bli mindre Dota spelande och spelade mer andra spel men under gymnasiet så började vi lira mycket på raster etc. Kort efter detta kom HoN closed beta ut och jag och mina polare har lirat mer eller mindre sedan dagen man kunde få tag i closed beta av HoN. Och så en vacker dag fick man se att Dota 2 skulle komma ut och sedan dess har jag inget annat än väntat på att man ska kunna få tag på en beta key!
0 Poäng  
Katash Föreningsmedlem
21 nov 2011   #255
Hejsan,
Började lira Dota för cirka 5-6 år sedan, under första ring på gymnasiet. Var en kompis som introducerade mig till det, och fastnade direkt.
Började senare med HoN under (closed) betan, men anser att de flertal skavanker (Framförallt i pathing) och vissa obalanser i spelet gjort att jag söker efter ett nytt "Dota".

Har även spelat LoL, men fastnade aldrig för den.
Lirar konstant med minst 3st vänner, oftast 5st, och ibland blir vi fler än så och kör lite casual mot varandra. Vi alla väntar och hoppas på att få Dota 2 keys så att man får testa, hoppas innerligen att det kommer behålla mer av Dota känslan tack vare Icefrog. :)

Tack!
(Ohhh vill verkligen vinna en nyckel så otroligt mycket, skulle göra min jul i november! :D)

0 Poäng  
beadhanger Föreningsmedlem
22 nov 2011   #256
Hallå där. Började lira Dota för länge sen, typ 2004, och föll direkt för spelidén av ett snabbt arenspel blandat med strategi. Hursomhelst lirade jag det tills HoN betan släpptes via playstar (woho) där jag lyckades få en nyckel. Lirade det ganska intensivt innan LoL betan kom ut, då började jag lira båda sida vid sida istället. Jag lirar fortfarande båda då och då, men båda spelen har ganska allvarliga problem om du frågar mig, typ att LoL är extremt tråkigt tidigt i spelet och att HoN's community är värdelöst :/. Ser nu fram emot att få testa Valves idé av hur det ska vara och se om de fixar dessa problem. Skicka gääärna en nyckel till mig, har ett gäng polare som har en och det retar mig något hemskt :D
0 Poäng  
monkeyofdestiny Föreningsmedlem
22 nov 2011   #257
Hej. Jag började faktiskt spela HoN före jag började med dota. Jag och några polare såg en trailer på HoN innan vi ens visste vad dota var för något och tyckte det såg intressant ut så vi signade upp för betan och fick faktiskt våra beta keys från playstar.se :) vi hade inte spelat hon speciellt länge innan vi började spela dota på skolan under rasterna. Så där satt vi som ett gäng riktiga gamers och spelade dota på skolan och HoN efter skolan. När HoN betan tog slut och spelet släpptes så köpte vi alla det med en gång och vi har spelat HoN ända sen dess, men pågrund av att HoN försöker bli en kopia på LoL och jag verkligen inte tycker om LoL så skulle jag vilja ge dota 2 en chans eftersom att jag har bekanta som spelar det och har gett det väldigt bra kritik. (skulle vilja tillägga att innan jag började med HoN så hade jag spelat Warcraft III ladder i 5 år, underbart spel, men det slutade jag med p.g.a att det höll på att dö ut)
0 Poäng  
osham4n Föreningsmedlem
22 nov 2011   #258
Skulle vara nice med Dota 2 beta nyckel :D
0 Poäng  
Jaos Föreningsmedlem
22 nov 2011   #259
Min erfarenhet kring ARTS började faktiskt åren 03/04 i och med den första releasen av DotA, alltså innan allstars. Jag slöspelade det egentligen mest emellanåt, och det var inte först förrän en vän till mig också började spela som jag faktiskt fastnade för banan. Sen dess har egentligen spelnivån stigit med åren, och har med det blivit seriösare. För tillfället spelar vi allihopa på 1850-bracket i HoN, då jag själv var med i closed beta och introducerade mina vänner till spelet. Efter en så lång tid av WC3 och grafisk utveckling tröttnar man när det kommer goda alternativ. DotA 2 känns som en värdig efterföljare, tack vare IceFrogs delaktighet i projektet, och jag ser fram emot att få testa det själv, har varit delaktig i de flesta ARTS-spelen och betatestat periodvis.

Angående mig själv är jag för tillfället strax 18 år fyllda och lever i södra Sverige. Ägnar mycket av min fritid till musik och datorspelandet. Läser naturvetenskapligt programmet i Växjö och är egentligen en väldigt social person, trots att det sällan framgår. Om helgerna händer det att jag drar ut med mina vänner, men kan också vara skönt att få sitta hemma och slappna av efter en tuff vecka, och/eller spela lite grann!
0 Poäng  
sMku Föreningsmedlem
22 nov 2011   #260
Det är svårt att säga när det verkligen började.. Från allra första början så var det min bror och hans vänner som satt och spelade ett märkligt spel som visade sig vara WC3. Dom spelade mycket TD's att börja med och när jag senare förstod principen så hakade jag på trenden.

Sen försvann min bror, en förlust jag fortfarande idag sörjer, och det gick inte längre att spela med honom. Det blev även lite obekvämt att spela med hans vänner, då dom inte riktigt var mina vänner. Så jag antar att det var här det började. Kom in på ett spår på ineternet där jag såg något om DotA, och hakade på. Spelade en heldel, och hade riktigt kul. Mina vänner följde snart trenden och vi satt och spelade varje helg. Sen kom HoN och vi började spela detta med. Jag har alltså varit ett inbitet fan utav både HoN och DotA och skulle uppskatta en DotA 2 nyckel OFANTLIGT - Mycket.

Tack.
0 Poäng  
Logga in


Från forumet
Bannad nyss
Bannad? • Svar 5
Visningar 399 • Aktiv I förrgår, kl. 17:57
Jäkla kul o se folk inne
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 121 • Aktiv I förrgår, kl. 01:15
--
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 198 • Aktiv 10 maj, kl. 13:11
server nere?  
Public-servrarna • Svar 3
Visningar 302 • Aktiv 3 maj, kl. 21:38
blev bannad från goagubbar  
Bannad? • Svar 15
Visningar 863 • Aktiv 3 maj, kl. 21:36
Permban.  
Bannad? • Svar 13
Visningar 1142 • Aktiv 2 maj, kl. 18:40
jag blev bannade av nån idiot
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 446 • Aktiv 27 apr, kl. 09:24
Ban på grund utav nick?
Bannad? • Svar 2
Visningar 313 • Aktiv 19 apr, kl. 21:06
Vart precis p-bannad för aimbot/aimkey?
Bannad? • Svar 8
Visningar 477 • Aktiv 18 apr, kl. 09:40
LAwlzy
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 289 • Aktiv 15 apr, kl. 16:35

Playstars sponsorer
Bredband 2
Statsnät