Forum     Nyheter

Forum

Varför gillar du dota? *tävling*
Alex Spelansvarig
10 nov 2011   #0
?


Nu kör vi igång en lite större dota tävling här på Playstar!

Vi vill att ni berättar lite om er själva som person och eran historia varför/hur ni började spela Dota/HoN/LoL.

Playstars administratörer kommer att välja ut ett par vinnare som kommer få varsin nyckel!

(Ni ska alltså skriva detta i en kommentar här i tävlingen)


Vill ni deltaga i våran andra dota 2 tävling så kan ni göra det genom att gilla våran sida på facebook
https://www.facebook.com/pages/Playstar/121829734552285

Uppdatering 16/11
Idag har ytterligare fem glada gamers vunnit keys!
Fyra stycken i denna tävling, och tre stycken genom Facebook tävlingen.

Uppdatering 18/11
Idag har ytterligare två glada gamers vunnit keys!

Uppdatering 19/11
Idag har ytterligare sju glada gamers vunnit keys!
Två stycken i Facebook tävlingen.

Uppdatering 22/11
Idag har ytterligare sju glada gamers vunnit keys!
Sju stycken i Facebook tävlingen.

Uppdatering 23/11
Idag har ytterligare två glada gamers vunnit keys!
två stycken i Facebook tävlingen.

Dock är det inte slut än, båda tävlingarna fortsätter!
0 poäng  
furredazman Föreningsmedlem
11 nov 2011   #121
För jag är en impotent studerande produktionstekniker!
0 Poäng  
n/a Borttagen
11 nov 2011   #122
Hej! Mitt namn är Olof och jag började redan i mina unga dagar med datorspel, redan som 8-9åring spelade jag StarCraft 1 på battle.net via modem. Så småningom gick jag, som alla andra, över till CounterStrike. Efter att ha tröttnat på spelet sökte jag nya utmaningar och då kom övergången till DotA naturligt.
Det som drev mig till DotA, fascinerade mig och höll mig kvar var och är möjligheterna.

Möjligheten till att utmanövrera dina motståndare med snabba fingrar och ett kvickt tänk.
Möjligheten att kunna sticka ut som duktig spelare. Tävlingsmomentet har alltid varit betydelsefullt för mig - för att behålla motivationen och utvecklas som spelare.
Möjligheten att med ett samspelt lag, överkomma en till synes omöjlig situation.
Möjligheten att genom god kunskap inom spelet och alla dess hjältar, ge dig en fördel i pickingfasen innan spelet ens har börjat.
En kombination av dessa gör DotA till ett helt oslagbart spel i mina ögon, och därför har jag spelat det ända sedan jag började, år 2006.
Tack och hej!
0 Poäng  
snaga Föreningsmedlem
11 nov 2011   #123
Tjoho!
Ordet dota hörde jag för första gången när jag gick i 1an på gymnasiet. Några vänner spelade det men jag brydde mig inte så mycket om de. Följande sommar introducerade min granne det för mig och vi nötte sönder det tillsammans med min bror samt två andra grannar. Clinkz (stavning?) var den första jag lirade då min bror sa att han var lätt spelad. Självklart så kände jag mig säker på att jag var grym när sommaren var över och det var dags att komma tillbaks till skolan. Följande matrast så var jag med på ett game dota och vi körde över våra motståndare så hårt! Mitt ego sa att det var allt till min förtjänst som supportade så bra och sedan dess har jag älskat att spela support. ^____^

Mattias är mitt namn och har sedan väldigt tidig ålder vart fast för spel. De första jag spelade var Ducktales och någon form utav super mario på diskett.
När HoN-keys släpptes här så blev där gott med mos för jag är lite av en 'grafik-whore' och slutade därför med dota. Har länge gillat HoN, men känner att dem började vika av för mycket från vad dem hade förut som var så likt dota.
Puss o kram ~
0 Poäng  
Beaver Föreningsmedlem
11 nov 2011   #124
Jag började spela Dota för 5 år sedan när några polare behövde en femte för att kunna spela cws. Sen den dagen var jag i stort sett fast, och min drivkraft har alltid varit att jag har velat bli bäst. Jag spelade dota fram tills Hon betan, då hoppade jag över.

Hon har jag i stort sett spelat konstant sen det släpptes och har försökt att gå "pro". Utan att känna några som helst andra i spelet förutom mina polare så har det varit svårt att slå sig in i Hon toppen. Men vi spelar fortfarande tillsammans och kämpar för att bli det bästa Hon laget.

Hur som helst så börjar jag bli "lite" sugen på att spela Dota2, speciellt eftersom det ser ut som det blir dota2 som kommer ta över scenen så vill jag så fort som möjligt kunna spela så jag inte hamnar efter alla andra.
0 Poäng  
zertezx Föreningsmedlem
11 nov 2011   #125
Oj oj, gamla minnen kommer tillbaka. Under högstadiet låg lanen packade och Warcraft 3 var tillsammans med Counter Strike den starka spelgrunden. Det var utan någon större entusiasm än för de andra mapsen man provda "dota" för första gången. Föga kunde man ana hur hårt man till slut skulle fastna. Långa lan övergick till sena nätter på battlenet via ett ADSL som brakade ihop varannan timme (gärna mitt i matchen). Efter år av DOTA och fanatiskt läsande av changelogs vid varje patch slant man till slut in på HoN (hur kunde man undgå när betanycklarna sprutade), men hela tiden viste man att det endast var ett substitut för the real deal, när skulle dota 2 komma?. Nu, nu äntligen sitter vi här och snart slipper HoN, LoL och alla andra substitut. Idag är jag 23 år gammal, spelar inte lika mycket som förut men brukar spurta när det är stora spelsläpp. Inför release av Dota 2 finns det en semesterdag allokerad kan jag säga.
0 Poäng  
swe-shadow Föreningsmedlem
11 nov 2011   #126
Helloj.

Jag heter Thomas och är 17 år gammal och lever livet i Stockholm.
Jag började spela HoN i betan och fastnade för spelet direkt. Min så kallade cs karriär tog stopp där och HoN blev nya spelet som hade fångat mitt hjärta. Just nu ligger jag runt 1700 mmr om det nu är väsentligt och spelar lite små turneringar här och där med kompisarna.
Jag har även spelat lite LoL med ett par kompisar och lyckades ta mig till level 30 men hade inte intresset för att börja spela rankat där.
DoTA har jag aldrig riktigt tagit mig an. Har dragit ett game lite här och där men inget som är värt att nämna egentligen. Warcraft 3 har jag dock spelat lite mer men mest bara med några kompisar när man inte haft orken för något annat.
Hursomhelst så tycker jag att DoTA 2 ser oerhört intressant ut och skulle mer än gärna få en beta nyckel.

/ Thomas , :]
0 Poäng  
puxxe Föreningsmedlem
11 nov 2011   #127
Jag började med dota 2005, på wc3 frozen throne's battle-net, snabbt hitta jag kärleken till spelet, och fan några av mina bästa vänner i både dota och lol, älskar både spelarna och för communityn, hoppas jag kan finna flera goda vänner i dota2 älskar själva spelstilen och folket, jag och mina polare brukar samlas och snacka gammla minnen, och nya vi kommer få i dota2, hoppas jag vinner så jag kan dela med mina vänner :D men lycka till alla :) ha de bra :)
0 Poäng  
Werox Föreningsmedlem
11 nov 2011   #128
Har spelat dota en hel del i mina dagar. För tillfället spelar jag just nu HoN men det är så sjuk jäkla segt eftersom servarna låg/ligger nere typ hela tiden. Är sugen på att testa på ny Dota 2 verkar som ett grymt spel av det jag sett på youtube.
PEACE!
0 Poäng  
Kunkka Föreningsmedlem
11 nov 2011   #129
Jag heter Kunkka, och jag ser mig själv som en sorts legend, att segla på de sju haven är vardag för mig. Jag hinner med DotA väldigt mycket ändå, med tanke på att det är många som vill spela med mig, och trådlöst internet funkar även på de sju haven! Hm.. Hur jag började spela DotA, det började med en känd konstnär som bar samma namn som mig, jag brukar även kalla han pappa Kunkka, han krävde av myndigheterna (IceFrog och Euls med mera) att han skulle få en hjälte uppkallad efter honom för att han skulle fortsätta teckna för dom, och det var nån gång 2009 som jag tog DotA med storm! Visst finns det väll wannabe's fortfarande, tillexempel Gladiator från HoN, som faktiskt lyckats efterlikna mig bra, men det finns bara en Kunkka!... Tyvär så har inte jag fått någon utbildning eller så för att ta mig vidare till Dota2, men det är mest för att jag är ute och seglar. Så därför vädjar jag till er, ge mig vad som krävs för att vara en del i Dota2! / En ledig Kunkka
0 Poäng  
BigBazooka Föreningsmedlem
11 nov 2011   #130
Hej, jag började spela DotA för tre år sedan på grund av att jag har en morbror som har spelat i flera år. Vi spelade i Garena på grund av allt det lagget som fanns i battle.net.
Jag slutade spela Dota efter att ha spelat ett år, och jag började spela HoN när det var i beta-version.
Därefter några månade började jag spela lol också, så jag varierade mellan HoN och LoL.
Nu spelar jag inte längre HoN för att min brosa har hoppat av + att S2games körde en liten ful stil att man ska betala usa dollar för att kunna köpa nya heroes.
Jag spelar knappast LoL och börjar tappa suget på det också.
Men när jag kommer ha Dota2 kommer jag spela en riktig lång tag.
0 Poäng  
MYSTERiON Föreningsmedlem
11 nov 2011   #131
John - 20.
Fritids intressen är som följer: Spela DotA, titta på när andra spelar DotA, läsa om DotA och emellanåt drömma om DotA ^^.

Skämt åsido så har jag spelat DotA sen 2003 och gått igenom allt ifrån den otroliga Gambler till nästan årslånga stable maps som 6.38b. Har spelat på skitiga plattformar som Bnet tills Gud visade mig vägen till riktiga inhouse leagues där man fick utvecklas som spelare och hitta till riktiga communities inom DotA. Jag började med DotA av ett misstag när jag skulle in på en custom map i wc3 och råkade klicka in mig i ett game som startade så fort jag var inne. Efter första gamet var jag låst och har aldrig tittat bakåt!

Problemet jag har nu är att få tag på en satans beta key då det verkar vara nästan en omöjlighet. Vill verkligen ta mig en ordentlig titt på spelet o slippa höra saker från polare som retas för de kan lira och jag inte kan :((.

Slänger ni en beta key åt mitt håll skulle jag bli oerhört tacksam, och kanske göra lite reklam för er i min framtida Prokarriär
0 Poäng  
Malbrottsoffer Föreningsmedlem
11 nov 2011   #132
Tjo! Rickard heter jag och är en 19åring som hankar sig fram genom livet med Plåtslageri och även som Elektriker. På fritiden är det sport som gäller, även mycket gaming, då det är det jag i princip pallar när jag kommer hem ifrån jobbet.

Jag minns när jag och några polare brukade sitta hemma hos en i klassen i fyran tror jag det var, vi lanade Footmen Frenzy, på datorer som egentligen inte klarade av wc3. KRavet var att alla program som gick fick stängas ner, även explorer!
Efter några gånger introducerade hans brorsa dota för oss och vi fastnade direkt. Efter det så var det bara raka vägen till en butik och köpa ut wc3+tft. Efter många år av dota så har jag haft ett uppehåll på 1-2 år nu ca, bortsett från lite games med polare då och då. Testade hon men blev så jävla besviken på att känslan var som bortblåst! Det jag önskar och hoppas är att dota2 kommer ha just det, KÄNSLAN tillbaka! Med en bättre spelmotor på det så kan det väl bara sluta på ett sätt, SUCCE!

Trevlig helg till er alla på Playstar!
Mvh/ Rickard


0 Poäng  
Malbrottsoffer Föreningsmedlem
11 nov 2011   #133

0 Poäng  
cr1lle Föreningsmedlem
11 nov 2011   #134
25-åring nörd som aldrig egentligen aldrig varit särskilt mycket för spelande i allmänhet, programmerade och lärde mig saker, snarare än att spela på min C64. Fortsatte i QBasic på min 386. Började med Linux när jag var 11 år. Systemadministration har alltid intresserat mig mer, än spelande men så en dag för 7-8 år sedan (Om jag minns rätt), så började jag spela Dota med några polare som då nyligen "hittat en cool custom map för WC3", jag fick låna en polares WC3-nycklar och provade och jag fullkomligt älskade det.

Vi började med att rocka -APEM/-AREM, ända till SD kom till dota, då började vi med -SDEM, vi var värdelösa :D. När playstar sedan började dela ut nycklar för Hon-betan så bytte vi alla ganska omgående till hon, gjorde en "nystart", slutade spela easymode osv. Idag så lirar vi alla runt 1700-1800. HoN är idag fortfarande det enda spelet som jag spelar regelbundet :)
0 Poäng  
ediin4 Föreningsmedlem
11 nov 2011   #135
Tja Edin här.
17 år gammal började spela DotA ungefär 5-6 år sedan , En polare visade mig DotA modet och ja gillade det som fan från första början, har alltid gillat Lag spel, Efter DotA började jag med LoL spelat de i cirka 2,5 år nu och spelar än idag. spelat i lite "lag" lite turneringar och såg att DotA 2 ska komma ut efter dess har ja följt DotA 2 bloggar och få tag i en nyckel.
Skulle uppskatta de som fan om ja fick en Dota 2 nyckel

Mvh
Edin
0 Poäng  
HelLstrom Föreningsmedlem
11 nov 2011   #136
Tjena!

Måns Hellström heter jag, bosatt i Skåne Län.
Tillbringar stor del utav dygnet framför datorn, mest för att spela spel men även för att utveckla mina kunskaper om just datorer. Började som många andra den här speltypen genom HoN. Har länge varit nyfiken på originalitet DotA men de stora skillnaderna i grafik och spelmotor gjorde att jag höll mig till HoN. Spelat det sedan betan, tack vare den nyckel jag erhöll från Playtar!

Efter att ha tagit den tiden som krävdes för att lära sig spelet blev jag fast, nästan samtliga speltimmar under en väldigt lång period gick åt HoN. Men som med nästan alla spel minskade mitt intresse mer och mer för varje dag och är idag nästan lika med 0, mest tack vare ett flertal uppdateringar som jag ogillar.

Nu följer jag endast utvecklingen av Dota 2 och tar varje chans att få en beta-nyckel. Tills dess får jag hålla mig till de streams som finns tillgängliga :)

mvh
0 Poäng  
Ckannibal Föreningsmedlem
11 nov 2011   #137
Började spela dota på ett lan för många år sedan. Satt och spelade starcraft så kom en kompis och sa att vi borde testa en custom map i wc3. Efter en jäkla massa tjat gick vi med på att testa det och det var kärlek från första gamet. Har spela sen dess och en Dota 2 beta key skulle vara en av de bästa presenterna eftersom jag hyser sån passion för dess föregångare.
0 Poäng  
Eastling Föreningsmedlem
11 nov 2011   #138
Tjenare, jag började med dota för ungefär 5 årsedan. Jag lirade aktivt i 1 år, lade det på hyllan och började lira lite fps (cs:s) efter ungefär 1 år där också blev det dota igen i ungefär 2 år igen. Var inne ett tag på hon betan men lade ner det ganska snabbt för att fortsätta med cs:s. Mw2 kom och det tog över ca ett halv år och efter det blev det cs 1.6. efter ca ett år med bara 1.6, dota ngn gång ibland och lite mw2 så blev det hon, denna sensommaren körde jag hon ca 1 månad tills jag lade ner det för att vänta på dota2. Det där blev jävligt rörigt känner jag men det är ju endå gött.

Jag vill ha en dota2 key för jag är galet taggad på dota2 helt enkelt.
Glhf :)
0 Poäng  
ManZeY Föreningsmedlem
11 nov 2011   #139
Tjenare, Jag heter David.

Jag började att spela DotA All-stars när jag var liten, cirka 13 år.
Vid det tillfället hade jag en ganska dålig dator(stationär).
Men jag älskade spelet så jag struntade i lagget osv.
Sedan på min födelsedag önskade jag mig en laptop, vilket jag fick.
Denna laptop var lite med tålig så jag använde den för att spela på, jag spelade 24/7 då.
Sedan köpte jag en stationär bra dator, det var ungefär 1 månad innan HoN kom ut i beta.
Så jag lirade Warcraft på denna dator då, fram tills att HoN kom ut, jag lyckades fixa en beta key ganska tidigt och använder samma account än i dag.

När DotA 2 kom ut tröttnade jag ganska fort på HoN och var mest taggad på att få spela DotA 2.
I väntan så började jag spela LoL för mina polare gjorde det.
Jag fastna direkt, och just nu nöter jag LoL framtills att jag har en beta key till DotA 2.


Det jag gillade med DotA:
Jag älskade verkligen teamplay funktionen, alltså att man lära teamplaya för att vinna.
Och det bästa var att det krävdes aktivitet på lane för att kunna bli bra.
Man lära lasthitta/denia.
Det var även kul för att man kunna spela med polare, antingen 5 stycken mot randoms eller så ett inhouse game 5v5, dom tiderna glömmer jag aldrig..
När man satt på LAN och lira DotA.
Man blev så stolt när man fraggade den bästa :)
Jag älskade även att dom hade många hjältar att välja mellan.

Varför borde jag och ingen annan få en betakey?
Jag tycker att jag förtjänar en betakey eftersom jag är en gammal veteranare :)
Jag älskar verkligen RTS spel.
Jag har börjat fått slut med saker att göra på datorn så en beta key skulle förändra det helt.

Hur jag tror DotA 2 är i bra-skala?
Jag tror/hoppas att DotA 2 har lika skönt gameplay som i DotA All-stars.
Jag har kollat väldigt mycket på livestreams och det verkar som om dom har lyckats ganska bra :)

Tack för mig! Hoppas att jag får en betakey!
0 Poäng  
raimat Föreningsmedlem
11 nov 2011   #140
Behöver ett spel som lever upp till min standard. Heroes of Newerth är alldeles för obalanserat, LoL är alldels för... lol...
Med en Dota2-key skulle jag kunna hjälpa till med feedback för att skapa ett utav kommande årtiondes mest spelade spel!
0 Poäng  
Logga in


Från forumet
Bannad nyss
Bannad? • Svar 5
Visningar 399 • Aktiv I förrgår, kl. 17:57
Jäkla kul o se folk inne
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 121 • Aktiv I förrgår, kl. 01:15
--
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 198 • Aktiv 10 maj, kl. 13:11
server nere?  
Public-servrarna • Svar 3
Visningar 302 • Aktiv 3 maj, kl. 21:38
blev bannad från goagubbar  
Bannad? • Svar 15
Visningar 863 • Aktiv 3 maj, kl. 21:36
Permban.  
Bannad? • Svar 13
Visningar 1142 • Aktiv 2 maj, kl. 18:40
jag blev bannade av nån idiot
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 445 • Aktiv 27 apr, kl. 09:24
Ban på grund utav nick?
Bannad? • Svar 2
Visningar 313 • Aktiv 19 apr, kl. 21:06
Vart precis p-bannad för aimbot/aimkey?
Bannad? • Svar 8
Visningar 477 • Aktiv 18 apr, kl. 09:40
LAwlzy
Counter-Strike 1.6 • Svar 1
Visningar 289 • Aktiv 15 apr, kl. 16:35

Playstars sponsorer
Bredband 2
Statsnät